Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Ta ett språng – Att arbeta internationellt inom dans och cirkus

En föreläsningsserie med Nordberg Movement

Hero Bakgrundspattern

Föreläsningsserie med Nordberg Movement: Ta ett språng – att arbeta internationellt inom dans och cirkus

Välkommen till en föreläsningsserie som guidar dig igenom olika steg och möjligheter för att påbörja, utveckla och stärka ditt internationella konstnärliga arbete. Serien görs i samarbete med Nordberg Movement som delar med sig av sina erfarenheter och tankar av internationellt arbete inom dans och cirkus.
Fyra tisdagskvällar sker på plats vid Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83, och två onsdagskvällar äger rum online. Föreläsningarna hålls på engelska och riktas till dig som är Sverigebaserad yrkesverksam konstnär inom dans och cirkus. Föreläsningarna är gratis, men föranmälan behövs.

Program

Del 1: Första steget – filosofi och praktik kring att bygga och stärka ett internationellt nätverk.

Tisdag 3 september (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)

Föreläsare: Magnus Nordberg med gästen Marie Proffit 

Denna kväll tar vi en titt på vad nätverksbyggande kan innebära på ett övergripande plan. Hur kan en organisation eller jag som enskild konstnär dra nytta av det internationella arbete jag redan har byggt upp och hur går jag vidare? Vilka är de första stegen jag kan ta om mitt arbete ligger i startgroparna? Magnus Nordberg guidar oss genom olika steg och möjligheter för att påbörja, fördjupa och utveckla en internationell synvinkel.

__________________________________________________________________________

Del 2: Att formulera sitt konstnärskap och sin konst – tips och tankar inför internationella samarbeten

Tisdag 8 oktober (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)

Föreläsare: Magnus Nordberg

Denna kväll fördjupar vi oss i arbetet med att formulera sin konst och sitt konstnärskap. Hur uppnår man en specificitet i sin kommunikation? Vi utforskar enkla och mer djuplodande metoder för att ta fram både kortare och längre material som kan användas av både enskilda grupper och konstnärer samt av team och partners.

__________________________________________________________________________

Del 3: Förutsättningar för att presentera konsten på bästa sätt – att förbereda samarbetet med internationella partners kring teknik och presentationsmöjligheter

Tisdag 5 november (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)

Föreläsare: T.B:C

Tekniska och rumsliga förutsättningar är avgörande för framgångsrika samarbeten och presentationer av konstverk. Denna kväll guidar vi genom de förberedelser som behöver göras för att kunna arbeta smidigt med förflyttning av verk mellan olika platser. Fokus ligger särskilt på att förbereda tydliga dokument och texter som lätt kan användas i kommunikation.

__________________________________________________________________________

Del 4: Att möta publiken – en kväll om att träda in i nya rum, hantera presentationer och föreställningar samt uppföljning.

Tisdag 3 december (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)

Föreläsare: Elisabet Widlund Fornelius

Elisabet Widlund Fornelius, VD Noi PR, delar med sig av värdefulla tankar och tips om text- och muntlig presentation av verk och pågående projekt i olika typer av rum och kontexter. Kvällen behandlar vad som är viktigt i första möten och presentationer, samt vilken typ av material som alltid bör vara redo för uppföljning. Fokus denna kväll ligger på material och information som bör vara tillgängligt för samarbetspartners, såsom arrangörer, för att kunna kommunicera med sin publik.

__________________________________________________________________________

Onsdag 4 september (Online via Teams)

Del 1: Första steg – filosofi och praktik kring att bygga och stärka ett internationellt nätverk

Vi tar en titt på vad nätverksbyggande kan innebära på ett övergripande plan.  Hur kan man organisation eller jag som enskild konstnär ta till vara på det internationella arbete jag redan byggt upp och hur går jag vidare? Vilka är första steg jag kan ta om mitt arbete ligger i startgroparna? Magnus Nordberg guidar genom olika steg och möjligheter för att påbörja, fördjupa och utveckla en internationell utblick.

Del 2: Att formulera sitt konstnärskap och sin konst – tips och tankar förberedelse för internationella samarbeten

Vi djupdyker i arbetet med att formulera sin konst och sitt konstnärskap. Hur får en fram en specificitet i sin kommunikation? Vi tittar på enkla och mer djuplodande metoder att ta fram både kortare och längre material som kan användas både en den enskilda grupper och konstnärer och även av ett team och partners.

__________________________________________________________________________

Onsdag 4 december (Online via Teams)

Del 3: Förutsättningar för att presentera konsten på bästa vis – att förbereda samarbetet med internationella partners kring teknik och presentationsmöjligheter

Tekniska och rumsliga förutsättningar är avgörande för lyckade samarbeten och presentationer av konsten. Denna kväll guidar vi genom de förberedelser som behöver tas för att kunna arbeta på ett smidigt vis med förflyttning av verk mellan olika platser. Fokus vilar speciellt på förberedelse av tydliga dokument och texter som lätt kan användas i kommunikation.

Del 4: Att möta publiken – en kväll om att träda in i nya rum, ta hand om sina presentationer och föreställningar och uppföljning.

Elisabet Widlund Fornelius, Noi PR, ger konkreta tips om text och muntliga presentationer av verk och pågående projekt. Kvällen behandlar publikarbete men också vad som är av vikt vid första möten med tex arrangörer och vilket sorts material som ska finnas färdigt inför en produktion. Vi går också igenom vilket material och vilken information som ska finnas tillgänglig för en samarbetspartner, såsom en arrangör, för att den ska kunna kommunicera med sin publik.

Schema live-tillfällen

17.00 – dörrarna öppnas
17.30 – 18.30 – föreläsning
18.30 – 18.45 – paus
18.45 – 19.15 – frågor och samtal

Rummet hålls öppet till 20.00 för vidare samtal.

Datum, tid och plats

Del 1: Tisdag 3 september, 17.00-20.00 (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)
Del 2: Tisdag 8 oktober, 17.00-20.00 (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)
Del 3: Tisdag 5 november, 17.00-20.00 (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)
Del 4: Tisdag 3 december, 17.00-20.00 (Konstnärsnämnden, Maria skolgata 83)

Schema tillfällen online

Del 1 & 2: Onsdag 4 september, 17.30-19.30 (Online via Teams)
Del 3 & 4: Onsdag 4 december, 17.30-19.30 (Online via Teams)

Språk

Engelska (frågor kan ställas på svenska, men besvaras på engelska)

Anmälan och deltagande

Anmälan görs via Ungapped för varje enskilt evenemang som du vill delta i. Föreläsningarna är oberoende av varandra. Inför onlineföreläsningar skickas en Teams-länk. Anmälan sker senast kl. 12.00 samma dag.

Klicka här för att registrera dig.

Om Nordberg Movement

Nordberg Movement är en agentur för scenkonst i Stockholm, Sverige, med fokus på dans. Nordberg Movements tjänster inkluderar representering, utveckling, produktion, coaching, konsultation och strategisk planering.

Föreläsningsserien arrangeras av internationella programmen för dans och cirkus i samarbete med Nordberg Movement.