Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Konstnärsnämndens remissvar över promemorian – Förslag till reglering som tydliggör myndighetsledningars ansvar för det korruptionsförebyggande arbetet

Konstnärsnämnden har haft möjlighet att yttra sig över promemorian Förslag till reglering som tydliggör myndighetsledningarnas ansvar för det korruptionsförebyggande arbetet.

Promemorian föreslår ändringar i myndighetförordningen (2007:515) för att tydliggöra att det ingår i styrningen av en myndighet att förebygga att verksamheten utsätts för korruption, otillbörlig påverkan, bedrägeri och andra oegentligheter. Som bakgrund till förlaget hänvisar promemorian bland annat till regeringens skrivelse Riksrevisionens skrivelse om myndigheters skydd mot korruption (skr 2012/13:167). Där påpekar regeringen att handlingar som kan anses vara korrupta kan vara såväl straffbara som icke straffbara. Det som är avgörande är om det kan bedömas som att man får otillbörlig vinning av dem.

I sitt svar tillstyrker Konstnärsnämnden promemorians förslag till reglering av myndighetsförordningen samt att den träder i kraft den 1 januari 2025.

Kontakt

Magnus Kirchhoff

Avdelningschef, Avdelningen för analys och samverkan

08-506 550 92 (Opens in a New Window)