Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Publicerad:

Nya internationella utbyten och resor för musikkonstnärer

Duo Lorenzen – Ekberg reser till Tyskland

Ett foto på musikduon Lorenzen Ekberg som sitter på gröna konsertstolar

Foto: Paolo Palmieri

Duo Lorenzen Ekberg

Sopranen Kathrin Lorentzen (Stockholm) och pianisten Oskar Ekberg (Sköndal) reser till Satrup i Schleswig-Holstein, Tyskland. Där ska de framföra en romanskonsert i den lokala kammarmusikserien Satruper Kammerkonzerte.

Exempel på andra utbyten och resor

Komponisten Alfred Jimenez från Ystad har fått bidrag för en arbetsvistelse i Schweiz där han ska repetera och färdigställa verket Phonal, vilket han har skrivit för ensemblen Duo Signal från Basel.

Violinisten och komponisten Maya Bennardo från Sollentuna får bidrag för att resa till USA. Där ska hon bland annat konsertera och spela in musik med den amerikanska pianisten Karl Larson från Brooklyn, göra solokonserter och möta konstnärskollegor i New York City och New Orleans.

Slagverkaren och komponisten Emelie Sjöström, bosatt i Kristinehamn, reser till Tjeckien för ett konstnärligt samarbete med The Hong Kong Chiuchow Music Ensemble. Musikgruppen spelar Chiuchow-musik som traditionellt spelas inom kinesisk opera. Kompositionsarbetet avslutas med en konsert i Prag.

Cellisten Johannes Rydén från Lidingö reser till Utrecht i Nederländerna för en turné med ensemblen Holland Baroque i oktober. Turnén riktar sig till barn och unga i grundskolan.

Kort om Konstnärsnämndens beslut

Sammanlagt fördelas vid detta beslutstillfälle 971 000 kronor till 57 resor som planeras att genomföras i nitton olika länder. Totalt har 169 ansökningar behandlats med ett sammanlagt sökt belopp på cirka 3,6 miljoner kronor.

Bidrag ges till utbyten med länder på fyra kontinenter.

Kontakt